ECY-Dog doet het anders dan anders….

ECY-Dog biedt betaalbare, individuele cursussen aan op maat!

De voordelen van ECY-Dog:

 • De lestijden en dagen zijn in te plannen naar uw wensen
 • U betaalt voor het aantal cursussen dat u wilt
 • 1 op 1 les door een ervaren en gecertificeerde trainer
 • Terwijl u traint, krijgt u duidelijke uitleg, theorie en voorbeelden
 • U kunt beginnen met trainen wanneer u wilt, zonder wachtlijsten
 • Trainingen worden gegeven op een locatie naar wens
 • U leert alleen wat u belangrijk vindt
 • We sluiten aan bij het niveau en leertempo van uw hond
 • De hele familie is welkom bij de trainingen
 • Positieve beloningen gebruiken we om gedrag aan te leren
 • Veel persoonlijk contact, uitleg en voldoende tijd voor al uw vragen

Om u een idee te geven wat er mogelijk is biedt ECY-Dog de onderstaande cursussen aan. Wilt u uw hond iets aanleren en staat dit er niet tussen? Stuur een mail of bel en vraag naar de mogelijkheden. 

Asielhond van DOCE?

ECY Dog zet zich in voor dierenwelzijn en dieren in het asiel. Ik werk veel samen met DierenOpvangCentrum Enschede. Vrijwillig geeft ECY Dog trainingen aan nieuwe eigenaren. Bij aanschaf van een hond uit het asiel Enschede krijgt u gratis hulp en les van mij!

Samen helpen wij u graag om een nieuwe start te maken met uw nieuwe hond. In overleg met het asiel zijn de lessen gratis. Wij trainen op de woensdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur.

Het DierenOpvangCentrum is gevestigd op:

Boswinkelbeekweg 10
7546 PA Enschede

Graag van te voren bellen of mailen wanneer u mee wilt trainen of vragen heeft.

De waarheid over spelen

Wat zegt u hond met zijn lichaam tijdens het spelen? Altijd al meer willen weten wat een hond vertelt met zijn lichaam? Denkt u ook wel eens, kon mijn hond maar praten? Vraagt u zich soms ook dingen af als; Hoe speelt mijn hond? Is mijn hond dominant? Of is er vaak een conflict met andere honden en vraagt u zich af hoe dit komt? Dan is de waarheid over spelen een leuke en leerzame cursus. Honden vertellen heel veel met hun lichaam en houding. Lichaamstaal is erg belangrijk in de belevingswereld van uw hond. Vaak interpreteren wij bepaalde signalen verkeerd, waardoor er misverstanden ontstaan.

Samen met een ervaren trainer en meerdere honden gaat u het gedrag van uw hond observeren en interpreteren. Maak een afspraak wanneer u het uitkomt! U wordt 1 op 1 begeleid door een ervaren en gecertificeerd trainer. Bel of stuur een mail en vraag naar de mogelijkheden.

Per les € 60 | Lesduur: 1 uur

Een nieuw “thuis”

Bent u zo’n kanjer die een hond een 2e kans geeft? Waar moet u aan denken wanneer u een nieuwe hond introduceert in uw huishouden? Hoe gaat het met kinderen of andere honden die al aanwezig zijn in huis?

De honden die in het asiel zitten hebben vaak al een heel leven achter zich. De één wat fijner dan de ander. De kans is groot dat het geen hond is met alle knopjes er al op! Wat we deze tijd ook steeds vaker zien is dat we honden uit het buitenland adopteren. Vaak zijn deze honden in het begin erg angstig en weten hoe je moet reageren om de hond hiermee te helpen is dan wel fijn.

Het vraagt soms om wat specialistische kennis over honden en de psychologie van het leren. Als het ware heeft u weer een pup in huis, die alles moet leren, alleen reageert de hond vaak niet meer als een pup. Wilt u graag een goed begin maken? Een goede kennismaking en start, kan problemen voorkomen. Zijn er gedragsproblemen waar u rekening mee moet houden? Wilt u iemand die met u meekijkt om het gedrag van uw nieuwe hond te beoordelen? Zou u hier hulp bij kunnen gebruiken of heeft u vragen? Maak een afspraak wanneer u het uitkomt! U wordt 1 op 1 begeleid door een ervaren en gecertificeerd trainer. Bel of stuur een mail en vraag naar de mogelijkheden. Tarief verschil afhankelijk van de problemen die u ervaart en waar u aan wil werken.

Per consult: € 120,- | Lesduur: 2 / 2,5 uur

Perfect match

Zit u er aan te denken om een hond aan te schaffen? Voor welke hond gaat u? Die schattige, kleine, of die grote stoere? Dat zijn wel allemaal uiterlijke kenmerken! Heeft u zich al verdiept in de karakter eigenschappen en behoeften die het ras met zich meebrengt? Een goede match tussen hond en baas is enorm belangrijk. Er zijn meer dan 340 erkende hondenrassen, die onderling erg verschillen en allemaal hebben ze een eigen karakter en specifieke kenmerken. Te vaak wordt er op basis van uiterlijke kenmerken gekozen. Later blijkt dan dat het karakter of energie niveau van de hond totaal niet aansluit bij de baas.

Iets wat wij vaak vergeten is dat u niet alléén naar het ras moet kijken maar vooral ook naar vader en moeder. Zij zijn het voorbeeld hoe jouw hond wordt! Vaak komen we problemen tegen die voortkomen uit een verkeerde keuze voor het ras. De eigenaar houdt geen rekening met de behoeften van de hond en probleemgedrag ligt op de loer. Bent u zelf niet zo sportief of actief, neem dan geen hond die graag 4 uur per dag wil rennen. Bent u niet zo geduldig, neem dan geen hond die alles op zijn eigen houtje doet en wel een keer komt wanneer hij daar zin in heeft. Wij adviseren en denken graag met u mee over de verschillende hondenrassen. Zodat u een vriend krijgt voor het leven!

Maak een afspraak wanneer u het uitkomt, een ervaren en gecertificeerde trainer komt bij u langs. 

Bel of stuur een mail en vraag naar de mogelijkheden.

Kosten: Gratis | Tijdsduur: ca. 45 min 

Perfecte huishond

Heeft u geen zin om week in, week uit, op een trainingsveld te staan? Zou u graag op een andere moment les willen hebben? Wilt u wat anders leren dan dat er op de hondenschool wordt aangeboden? Zijn de lessen niet veel productiever wanneer u 1 op 1 les krijgt? Zou u juist wat meer hulp willen bij het opvoeden en lukken de commando’s wel? Bij ECY Dog heeft u al deze voordelen.

U leert alleen aan wat u belangrijk vindt! Er is genoeg tijd voor al uw vragen. De tijden en dagen zijn variabel in te plannen. De aantal lessen die u wilt volgen is vrij en u betaald per les. De plek waar u les wilt kunt u zelf aangeven. We werken met positieve beloningen. Alle leden van het gezin zijn uiteraard welkom. Je hond opvoeden doe je met z’n allen….

Kijk voor alle voordelen onder het kopje "cursussen". Maak een afspraak wanneer u het uitkomt! U wordt 1 op 1 begeleid door een ervaren en gecertificeerd trainer. Bel of stuur een mail en vraag  naar de mogelijkheden.

Per les € 60 | Lesduur: 1 uur